Dunk MC

Av knuttar, för knuttar

Duktiga motorcykelförare

Marquez

Motorcyklar är något som fascinerar många människor, det handlar om friheten, farten och spänningen. För vissa blir det en livsstil, andra ett leverne. Vi tänkte här presentera två stycken förare som tillhör den senare kategorin.

Mästaren och underbarnet

De två vi tänkte presentera är de som kallas för mästaren och underbarnet. Personerna i fråga är Valentino Rossi och Marc Marquez. Den förstnämnde brukar kallas för kungen av motorcykelsport och gör så eftersom han under sin karriär tagit nästan oräkneliga segrar och dominerat motorcykelsporten storligen. Dock så lyser hans stjärna inte riktigt lika starkt längre och senaste gången han vann en VM-titel var 2009. Likväl kallas han fortfarande för mästaren. Men trots de uteblivna framgångarna på senare år, och trots att oddsen på stora bettingsajter, vill göra gällande att Rossi definitivt inte är någon favorit, så ska vi nog inte räkna ut den gamle mästaren.

Kan bli en kamp

Det var förra året som den store Rossi återvände till Yamaha efter att, som sagt ha gått ett antal år utan någon seger i VM-serien i Moto GP. Detta var ett steg i kampen att återvinna tronen som den obestridliga mästaren av motorcykelsport. Rossi har sedan tidigare sju VM-titlar, den första när den fjorton år yngre Marquez bara var en liten grabb. Det har som sagt varit en kamp för Rossi att kunna mäta sig med Marquez, och det tycks som att hans strävan har gett resultat. För i det första loppet för säsongen så gav Rossi en rejäl fight om förstaplatsen, och även om det tillslut blev seger för underbarnet så visade den gamle mästaren att han fortfarande kan.

Att Marquez på sikt däremot kommer att slå Rossis alla rekord är det få som tvivlar på i dagsläget. Han är född 1993 vilket innebär att han fortfarande har många år kvar att vinna titlar, samtidigt som den gamle mästaren inte blir yngre. Låt oss oavsett vilket, hoppas på en fantastisk säsong med många kamper.