Dunk MC

Av knuttar, för knuttar

Bygg ett nytt garage till din motorcykel

Det är många som spenderar stora besparingar i en ny motorcykel, men konstigt nog satsar många inte lika mycket på garaget där den ska husera när den inte är ute på vägarna. Här hjälper vi dig att gå igenom kostnaderna och punkterna i byggprocessen.

Checklista inför bygget

Innan du kan börja bygga bör du fundera över ett par saker – Byggahus.se listar bra tips som är värda att upprepas. Dels måste du komma fram till vilken typ av garage du vill ha, exempelvis dubbelgarage eller enkelgarage, och hur stort det ska vara. För att underlätta planeringen har vi gjort iordning en checklista som du enkelt kan pricka av allt eftersom du närmar dig själva bygget.

  • Bestäm garagetyp och dess storlek
  • Utformning – t.ex. hur många fönster och dörrar som ska finnas, avloppsbrunn osv.
  • Isolering och hur mycket markarbete som behöver utföras
  • Lösvirke eller prefab?
  • Ska du bygga det själv eller anlita en hantverkare?

Riv och bygg nytt

Om du redan har ett gammalt garage som behöver ett ansiktslyft från grunden eller kanske inte är tillräckligt stort för motorcykeln kan du helt enkelt börja om från början. Genom att riva det med hjälp av en professionell firma, som Amas, kan du själv utforma ditt nya garage exakt som du vill ha det. Du har dessutom kanske möjlighet att återanvända material från det rivna garaget och därmed spara in pengar.

Kostnader och offert

Om du väljer att anlita någon för att bygga garaget bör du jämföra flera olika hantverkare innan du bestämmer dig för vem som får jobbet. Det är viktigt att du undersöker vad som ingår i offerten samt att du kollar upp att firman eller hantverkaren är professionell. Det behöver inte vara dyrt att få hjälp med att bygga ett snyggt och välgjort garage till motorcykeln. Se bara till att göra ordentlig research innan så att allt blir rätt från början.